Terug naar Inzichten
Sp Web Images 2022   23 (8)
Deel dit artikel

Bent U CSRD-Conform?

  • Publicatiedatum: Geplaatst 11 maanden geleden

​Zorgen Voor ESG-Naleving Voor Uw Bedrijf

Met de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) als onderdeel van de Europese Green Deal, is het nu een wettelijke verplichting voor grote en beursgenoteerde bedrijven die actief zijn binnen de EU om informatie openbaar te maken over hun mogelijke impact op lokale gemeenschappen en het milieu.

Het bijhouden van de voortdurend veranderende rapportagestandaarden die worden vastgesteld door entiteiten zoals de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) en de International Sustainability Standards Board (ISSB) kan overweldigend zijn. Het niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot boetes. Het bijhouden van sociale, ecologische en financiële gegevens voor de nieuwe Environmental, Social, and Governance (ESG) normen kan tot 18 maanden duren, afhankelijk van de grootte van de organisatie.

Om bedrijven te helpen bij het navigeren door dit complexe landschap, biedt ons adviesbureau uitgebreide ESG-nalevingsdiensten aan. De eerste stap is het uitvoeren van een gap-analyse om de huidige status van uw organisatie te beoordelen. Onze gekwalificeerde ESG-adviseurs zullen uw bestaande systemen grondig onderzoeken, hun effectiviteit in het bijhouden van ESG-gegevens evalueren en gebieden voor verbetering identificeren. Op basis van onze bevindingen zullen wij een werkgebied, tijdschema en kostenramingen verstrekken voor het voltooien van uw project.

Naast ESG-naleving is het integreren van duurzaamheid in uw algehele strategie cruciaal om te voldoen aan de verwachtingen van investeerders, de vraag van consumenten en de wettelijke vereisten. Onze deskundige adviseurs zijn gespecialiseerd in strategische adviesdiensten voor ESG en duurzaamheid. We kunnen u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen, het implementeren van noodzakelijke veranderingen en het bereiken van uw doelen en doelstellingen. Ons proces omvat het bekijken van uw huidige praktijken, het uitvoeren van een gedetailleerde gap-analyse en het presenteren van een uitgebreid projectvoorstel dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.

Zet de eerste stap naar ESG-naleving en duurzaamheidsnormen van wereldklasse door vandaag contact met ons op te nemen. Vul het onderstaande contactformulier in om meer te weten te komen over onze ESG Compliance Gap Analysis en strategische adviesdiensten. We kunnen u helpen.