Terug naar Inzichten
Sp Web Images 2022   23 (6)
Deel dit artikel

Een Op Maat Gemaakte Zoekcampagne Voor De Regionale HSE-Directeur Van AMEA

  • Publicatiedatum: Geplaatst 11 maanden geleden

​Achtergrond

Onze klant is een wereldleider op het gebied van geïntegreerde commerciële oplossingen. Met meer dan 8.000 werknemers in 4 regio's over de hele wereld is het een groeiend bedrijf met ambities om hun wereldwijde aanwezigheid te vergroten door nieuwe markten te ontwikkelen en de huidige activiteiten uit te breiden.

De Uitdaging

Als gevolg van de promotie van de HSE-directeur voor Azië, het Midden-Oosten en Afrika (AMEA) naar de positie van Global VP, moest onze klant een vervanger werven om de HSE-vooruitgang in de regio voort te zetten. De AMEA HSE-directeur rapporteert aan de President van AMEA en speelt een sleutelrol in het regionale hoger managementteam. De functie kan overal binnen de regio gevestigd zijn.

Onze Aanpak

Verschillende executive search-bedrijven werden benaderd om voorstellen te doen. Na een presentatie aan de AMEA HR-directeur werd Shirley Parsons geselecteerd vanwege onze wereldwijde aanwezigheid en trackrecord op het gebied van executive search binnen HSE. We hebben een gedetailleerde briefing gehad met interne belanghebbenden en hebben een zoekstrategie ontwikkeld om potentiële kandidaten voor de functie te identificeren. Na een uitgebreide zoek- en benaderingscampagne, inclusief digitale interviews met kandidaten uit de hele regio, waaronder Zuid-Afrika, Australië, Egypte, Zuid-Korea en de VAE, werd een shortlist aan de klant gepresenteerd. Twee uitstekende kandidaten werden geselecteerd voor de laatste interviewronde, waarvan er één werd gekozen voor de functie.

Resultaat en Voordelen voor de Klant

Na een initiële inwerkperiode heeft de kandidaat zich goed in de functie gevestigd en heeft de vorige functiehouder in staat gesteld zich te richten op zijn nieuwe wereldwijde rol.

"Ik ken Shirley Parsons al lange tijd en voelde me zeer op mijn gemak toen ze werden geselecteerd om de zoekopdracht uit te voeren. De service die het team bood was uitstekend. Ze leverden een geweldige selectie van kandidaten van hoge kwaliteit en organiseerden goed geleide, regelmatige voortgangsvergaderingen gedurende het proces. Hun kennis van de sector zorgde ervoor dat ze een grondige technische beoordeling van elke kandidaat uitvoerden en alleen ideale kandidaten naar voren schoven. Ik was op dat moment ook bezig met het werven voor een andere functie en moest 14 afzonderlijke kandidaten interviewen om iemand geschikt te vinden. Het inschakelen van Shirley Parsons voor de zoekcampagne nam veel van mijn zorgen weg en ik zou hun diensten zonder aarzeling aanbevelen voor elke senior HSE-functie overal ter wereld."

Vice President, Global - Environment, Health, Safety and Security (EHSS)

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.