ESG Compliance Diensten

Als onderdeel van de Europese Green Deal vereist EU-wetgeving nu dat grote en beursgenoteerde bedrijven die zaken doen binnen de EU verplicht zijn om informatie bekend te maken over de mogelijke impact op lokale gemeenschappen en het milieu. Met de inwerkingtreding van de Richtlijn betreffende duurzaamheidsverslaggeving zijn meer dan 50.000 bedrijven verplicht om aan deze normen te voldoen.

Nieuwe rapportagestandaarden worden voortdurend uitgegeven door entiteiten zoals de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) en de International Sustainability Standards Board (ISSB). Aangezien deze normen blijven evolueren, kan het overweldigend zijn om ervoor te zorgen dat uw bedrijf volledig voldoet om boetes te vermijden.

Het proces om sociale, ecologische en financiële gegevens bij te houden voor de nieuwe ESG-standaarden kan ongeveer 18 maanden duren, afhankelijk van de grootte van de organisatie.

Onze Adviesoplossing

De eerste stap om ESG-conform te worden, is het begrijpen van de huidige situatie van uw bedrijf door middel van een gap-analyse.

Als onderdeel van ons proces zal een gekwalificeerde ESG-consultant een volledige gap-analyse uitvoeren om de huidige systemen te beoordelen, hoe ze zullen presteren bij het bijhouden van uw ESG-gegevens en de mogelijke verbeterpunten.

Na de beoordeling van onze gap-analyse heeft uw bedrijf een overzicht van waar u mogelijk hulp bij nodig heeft, de betrokken tijdslijn en de kosten die gepaard gaan met het voltooien van uw project.

Ons ESG Compliance-proces

Neem vandaag nog contact met ons op

Om meer te weten te komen over onze ESG Compliance Gap-analyse en stappen te ondernemen om naleving te waarborgen, vul dan het onderstaande contactformulier in.

Strategische Adviesdiensten - ESG & Duurzaamheid

Het integreren van duurzaamheid in de strategie is essentieel om te voldoen aan evoluerende druk van investeerders, consumentenvraag en wettelijke vereisten. Echter, zowel de strategie als de implementatie kunnen uitdagend zijn met verschillende internationale wetten en normen, complexe toeleveringsketens, investeringskosten en veranderende opvattingen van belanghebbenden.

Onze deskundige consultants staan klaar om u te helpen betere beslissingen te nemen, veranderingen door te voeren en uw doelen te bereiken. We beginnen met een eenvoudige evaluatie, een gedetailleerdere gap-analyse en presenteren u vervolgens een gedetailleerd projectvoorstel om u te helpen precies te begrijpen wat uw organisatie nodig heeft.

Om meer te weten te komen over onze strategische adviesdiensten en stappen te ondernemen naar wereldwijde duurzaamheidsnormen, vul dan het onderstaande contactformulier in.